string(15) ""
» Blog » Recenzja Afterbomb: Combat Zone
18-08-2013 20:28

Recenzja Afterbomb: Combat Zone

W działach: Recenzje | Odsłony: 320

Recenzja Afterbomb: Combat Zone

Recenzja (uprzedzam - nie czytałem podręcznika)

AFTERBOMB: COMBAT ZONE.

Przedawkowanie zajebistości!

 

ZASADY:

Genialne w swojej prostocie, autor nie wymyśla koła na nowo, całość zasad przecież zaprezentowano w podręczniku podstawowym do groteskowej postapokaliptycznej gry fabularnej Afterbomb: Madness! A nowe pomysły na gadżety i na manewry - to genialne rozwinięcie pomysłów zaczerpniętych z takich gier jak Wolsung i Neuroshima. Autor oszczędza nam lektury kilkuset stron innych mniej interesujących gier, i podaje nam na tacy to co jest w nich najlepsze! Świetne, genialne rozwiązanie!

10/10

ESTETYKA:

Na pierwszy rzut oka podręcznik wygląda przyzwoicie, ilustracje są odpowiednio groteskowe, skład tekstu i zaprezentowana czcionka również idealnie podkreślają wspaniały nastrój tej zakręconej, groteskowej gry fabularnej, a Stalinizator i inne zaprezentowane na stronach grafiki, cudo! Miód!

10/10

KLIMAT:

Klimat aż wylewa się z spomiędzy okładek! Te grafiki, nowe popieprzone społeczności, miejscówki, potwory, och! Nie mogę dojść do siebie, tak wspaniałego dodatku do gry fabularnej nie widziałem od czasów wydania przez Copernicusa Księgę Spaczenia! Mistrzostwo! Geniusz autora jest niezaprzeczalny, i dziwi ten cały hejt w internetach. Zupełnie tego nie rozumiem, ten dodatek pokazuje dobitnie, że Autor wszedł już do panteonów najwybitniejszych polskich twórców RPG. Jestem pewien, że genialność i ponadczasowość jego gier będzie tematem wielu debat konwentowych w najbliższym półwieczu!

10/10

OCENA KOŃCOWA:
Podręcznik jest genialny i z pewnością przypadnie do gustu wszystkim prawdziwym fanom prawdziwych gier fabularnych. Nawet ci najbardziej wymagający z pewnością będą z niego bardzo zadowoleni. Idealny przykład na to, że Polacy nie zachłystują się tym, co zagraniczne, a tworzą samemu genialne gry oraz ekscytują się własnym dorobkiem. Przedruki anachronicznych systemów z zachodu to niestety taka moda, która ostatnio zapanowała na naszym rynku, świetnie, że wydawnictwo Cyfrografia dzielnie stawia odpór tej pladze!

Nie mogło być inaczej, oceny składowe się sumują, zachodzi efekt synergicznej zajebistości kwantowej i jedyną ocena jaką chcę i mogę uczciwie wystawić to 10/10 a nawet więcej!

Czekam niecierpliwie na kolejne dodatki do Afterbomb: Madness!
 

Komentarze

Autor tego bloga samodzielnie moderuje komentarze i administracja serwisu nie ingeruje w ich treść.

KFC
   
Ocena:
0
Tyldy uwaga, hejterskie komentarze będę usuwał z całą stanowczością!
Nie ma zgody w fandomie na szkalowanie Autora i jego gier! Pomyślcie nad sobą i nad tym złem które czynicie naszemu hobby!
18-08-2013 20:46
KFC
   
Ocena:
0
Popieram to co napisał Beamhit Banita poniżej, dość zła już uczyniliśmy na tej fandomowej ziemi, czas się pojednać! Nie ważne czy jesteś KaCeciarzem, Warhammerowcem, czy Afterbombiarzem, jedno hobby jedna miłość.
One Love RPG. Od dziś kończę z hejtem!
Buziaczki :*
18-08-2013 21:43
Repek
    Komunikat moderacji
Ocena:
0
Notka ukryta z powodu naruszenia regulaminu w komentarzach.
18-08-2013 22:20
Tyldodymomen
    Komunikat użytkownika
Ocena:
+1
Pozdrówka
18-08-2013 22:27
~Beamhit Banita

Użytkownik niezarejestrowany
   
Ocena:
+1
Też pozdrawiam T-Menie.

Wiesz repek, dobry zwyczaj i odrobina taktu kazałby chociażby napisać "nie mam zamiaru z tobą dyskutować". I by wystarczyło. A tak traktujesz mnie gorzej niż ludzkie odchody. W moim odczuciu potraktowałeś mnie nawet gorzej niż hejterzy jeżdżący po Petrze (jednej z nielicznych osób, której ostatnio chce się na Polterze dyskutować o RPG, a nie flejmić i pisać o mojszyzmach).

Naprawdę czujesz taką wielką nienawiść do mojej osoby?

Czy naprawdę brzydki wyraz w moi wykonaniu jest gorszy niż repkowe "free f**cks", albo karczmarzowe "sk****yny"?

http://karczmarz.polter.pl/Problemy-w-komunikacji-cz-1-Asymetryczny-opis-b16685

Jeżeli nie repek, to może jakiś inny redaktor mi odpowie? Naprawdę, nic wam się nie stanie, wasza reputacja nie ucierpi.

KFC - wywalaj mój poprzedni post. Niechaj notka wraca na swoje miejsce.
18-08-2013 22:47
~Beamhit Banita

Użytkownik niezarejestrowany
    Mój Manifest ver. 1.3
Ocena:
+2
Kocham Drona! Kocham repka (mimo, że widzi tylko brzydkie wyrazy pisane przez moją skromną osobę! Kocham borejkę! Kocham trzewika! Kocham KFC! Kocham zigzaka! Kocham Ariocha! Kocham Ramela! Kocham nawet Mastertona, mimo że rynek turystyczny w Polsce padł przez niego! I tak KFC, ciebie też kocham! i wybacz, że przez takiego chama jak ja, ta wspaniała i ponadczasowa recenzja jest co chwilę ukrywana!

Kocham was wszystkich ludziska! Tak jakoś 10 na 10. Love and Peace and DnD.

Graj i pozwól grać innym!

A bardziej od siebie - czasami mam wrażenie, że typowy polski erpegowiec, to bardzo nieszczęśliwa i zgorzkniała jednostka, która jeśli po kimś nie pojedzie on-line, to się nie uśmiechnie.

Lubię sobie pololować, to fakt. Ale staram się ostatnio bardzo, ale to bardzo, nie przeginać pały i tonować uszczypliwe komentarze, by były przede wszystkim śmieszne, a nie chamskie. Ale im bardziej oddalam się od wieku chrystusowego, tym bardziej się zastanawiam - po co to? Po co flejmy, trollerka, podkreślanie na każdym kroku, że ktoś z kim się nie zgadzam, jest idiotą?

ROL - nie wiem czy to czytasz (pewnie tak, skoro lurkujesz tutaj), ale tak szczerze - po co ci to było? Zwłaszcza, że sam jak się okazało święty nie jesteś, i zaniżałeś produkty konkurencji (i szczere pytanie - czytałeś je chociaż?). I ku twojej wiadomości, Polter to jednak nie cały świat, i znam ludzi co grają w Roboticę. Ale Poltera (o dziwo) nie znają.

Cała reszta - ja naprawdę nie lubię gangbangu. Kiedyś nie lubiłem Monastyru, Neuroshimy i trzewiczka. Kiedyś, nim nie stało się to modne (chociaż ta moda już przeminęła). Teraz się cieszę, że może czasami coś tam wyjdzie, mimo że nie gram w dane systemy. Co jakiś czas jednak przewija się jednostka, którą większa część chciałaby zlinczować. Naprawdę, czujecie się wtedy silniejsi? Bardziej dowartościowani? Bo macie "czarownicę" którą spalicie na stosie?

Masz zły dzień? To napisz "Bumhit to ***** i ***** i ***** oraz *****". Może ci ulży - ja się nie obrażę, nie uchleję i nie popełnię samobójstwa.

Kiedyś, kiedy byłem małym wstydliwym erpegowcem wpatrzonym w "cycki by Musiał", myślałem, że erpegowcy to jedna wspaniała rodzina. A później ktoś w MiM'e napisał, jak bardzo Warhammerowcy nie lubią KaCeciarzy. I się popsuło. Tak bardzo, że śmierdzi do dnia dzisiejszego.
19-08-2013 18:59
KFC
   
Ocena:
0
JESTEM RYCERZEM MIŁOŚCI :*
19-08-2013 21:17
~borejko

Użytkownik niezarejestrowany
    Komunikat administratora
Ocena:
0
Veni Vidi Saluto
http://youtu.be/h74Nu9Ey6-I
Saluto na biso i Powo!
19-08-2013 22:13
54591

Użytkownik niezarejestrowany
   
Ocena:
0
KFC >>> kochasz Charakternika?
23-08-2013 10:29
KFC
   
Ocena:
0
Pokocham jak znajdę sponsora :)
24-08-2013 21:33

Komentowanie dostępne jest po zalogowaniu.