» Wieści » Recenzja WFRP3 na Strike to Stun

Recenzja WFRP3 na Strike to Stun

03-12-2009 00:40 |

Recenzja WFRP3 na Strike to Stun
W serwisie Strike to Stun pojawiła się obszerna recenzja trzeciej edycji systemu Warhammer Fantasy Roleplay. Autor nie tylko dzieli się z czytelnikami swoimi wrażeniami, lecz również dość szczegółowo opisuje zawartość każdej z czterech książek.

Ci z miłośników Starego Świata, którzy wciąż się wahają, czy kupić grę, powinni zapoznać się z treścią artykułu.
Źródło: Strike to Stun
Tagi: Warhammer | WFRP 3e | wfrp 3 ed


Czytaj również

Komentarze


Radowid
   
Ocena:
0
I z komentarzami :/ Zgłoszono zastrzeżenie do osoby recenzenta jako zwiazanego z FFG
03-12-2009 17:53
~Chaos Spawn

Użytkownik niezarejestrowany
   
Ocena:
0
Tutejsi aktywiści i popularyzatorzy 3ed, to także "przyjaciele i znajomi królika" czyli współpracownicy Barda, Replikatora lizytyłki FFG i inni "niezależni" recenzenci...
03-12-2009 18:13
~Raziel

Użytkownik niezarejestrowany
   
Ocena:
+4
W ogóle wszyscy co mówią że 3 edycja jest niezła to na pewno szpiedzy FFG i kolaboranci.
03-12-2009 18:25
~Chaos Spawn

Użytkownik niezarejestrowany
   
Ocena:
+1
Fakty są takie, że w Polsce dostęp do 3ed jak na razie mieli jedynie uprzywilejowani współpracownicy wzmiankowanych firm. A że "zły to ptak, co własne kala gniazdo", trudno oczekiwać, że w ramach suicydalnych zachowań obsrają produkt, którym będą handlować... Pożyjemy-zobaczymy.
03-12-2009 18:39
Bajer
   
Ocena:
+3
Przecież nie jest tajemnicą, że miłośnicy 3. edycji Warhammera mają podpisane milionowe kontrakty z FFG a ich celem jest sianie propagandy i mydlenie oczu "szarym użytkownikom" RPG na Polterze.

Bard pewnie płaci każdemu użytkownikowi który popiera nową edycją młotka i dzięki temu 3ed ma szansę zaistnieć na polskim rynku...

Dobrze już dzieci, na dzisiaj koniec bajek. Jutro opowiem wam o tym jak dzięki powtarzaniu ciągle tej samej bzdury można wmówić innym, że to prawda.
03-12-2009 19:09
~Khan

Użytkownik niezarejestrowany
   
Ocena:
+1
Ciężko nie zauważyć, że jeżeli ktoś jest uwikłany w pewne układy handlowe/towarzyskie/ekonomiczne, to "nieco" ciężej mu o obiektywizm. Zdaje się, że ty Bajer żyjesz w dość utopijnym świecie. Ale nawet pomijając złe intencje autorów recenzji, opinii itd. faktem jest, że wpływ pewnych koneksji na ocenę W3ed. może być nieuświadomiony przez samego recenzenta czy osobę opiniującą. Najzwyczajniej w świece osoba która chce wydać obiektywną opinię, ale jest uwikłana pewne zależności może nie być w stanie mentalnie odciąć się od tych zależności.
03-12-2009 19:43
Bajer
   
Ocena:
0
Recenzja z tej wieści została napisana przez freelancera pracującego dla FFG. Sprawa jest chyba jasna.

Za to moja "utopijność" skoncentrowana była na naszym rodzimym podwórku i rynku.

Pozdrawiam.
03-12-2009 19:49
644

Użytkownik niezarejestrowany
    @~Chaos Spawn
Ocena:
+8
Nie mam nic wspolnego z FFG, Bardem, Replikatorem, Rebelem ani innymi firmami. Ba, powiedzialbym, ze z racji pracy, jestem raczej konkurencja. Ba - nawet nie zamierzam nim handlowac, bo nie mam sklepu. Nie jestem wiec, tu cytuje, "uprzywilejowanym współpracownikiem wzmiankowanych firm". A chwale 3ed. Wiec bacz moze na slowa, bo w tym momencie przeginasz, czlowieku (czy tez bestio Chaosu). Bo nazwanie mnie lizytylkiem jest nie tylko podlym klamstwem - ale po prostu obraza dla mnie.
03-12-2009 19:56
~Chaos Spawn

Użytkownik niezarejestrowany
   
Ocena:
0
Ramel - nie miej urazy - Ty kwalifikujesz się jedynie do grupy "niezależni recenzenci". A może znajomi królika? ;))
Bajer - nie sil się na ironię, bo z wysiłku hemoroidów dostaniesz. I jak usiedzisz na sesji? ;)
Khan - głos rozsądku w morzu reklamy
03-12-2009 20:10
Bajer
   
Ocena:
+2
Bajer - nie sil się na ironię, bo z wysiłku hemoroidów dostaniesz. I jak usiedzisz na sesji? ;)
W czasach AH1N1 nie zdziwię się jak mi hemoroidy na mózgu wywali. Dzięki za ostrzeżenie.

Jakoś nie należę do żadnej firmy i nie podniecam się na widok gadżetów i kolorowych obrazków z 3ed jak szesnastolatka na widok emo hermafrodyty z Tokio Hotel czy Bóg jeden wie co tam teraz na topie jest u dzieci.

Istnieją jeszcze ludzie na tym świecie, którzy oceniają rzeczy obiektywnie jakimi są, a nie popadają w trendy lub koneksje. Miej to na względzie.
03-12-2009 20:22
Anioł Gniewu
   
Ocena:
0
Khan, Chaos Spawn - podzielam Wasz pogląd w kwestii subiektywnej oceny produktów dokonywanych przez recenzentów związanych z danym wydawcą/sklepem/dystrybutorem. Sztandarowym przykładem z tego portalu jest niejaki Tei-chan Arcyakwizytor 3ed. ;) Jeśli chodzi o nowego warhammera nie jestem już aż tak krytyczny - uświadomiłem sobie, iż przeskakując wdzięcznym susem ponad suwakiem napięć przedmiesiączkowych drużyny i innymi wynalazkami nowej mechaniki, nowy warhammer to STARY WARHAMMER! Będą nowe kampanie, przygody, opisy potworów i niezwykłych miejsc. Żetoniki do kosza, dodatki z kartami do kosza. Szkoda tylko tych lasów deszczowych jakie wycięto na wszystkie te kartoniki...
03-12-2009 20:22
Bajer
   
Ocena:
+2
Sztandarowym przykładem z tego portalu jest niejaki Tei-chan Arcyakwizytor 3ed.
A Ty pewnie jesteś opłacany przez konkurencję FFG :) Absurd goni dzisiaj absurd.
03-12-2009 20:49
Anioł Gniewu
   
Ocena:
0
Jestem. Pławię się w kasie niczym wujek Kaczor Scroodge. Ale nie mogę podać szczegółów bo jak napisał kiedyś Tei-chan reklamując nową kampanię do 3ed "wiąże mnie klauzula tajemnicy firmowej"... "

"Absurd goni dzisiaj absurd"

"A czas goni nas, a czasem Scotland Yard" (piosenka z animowanej wersji "W 80 dni dookoła świata).. Czasem też mnie goni do kibelka - zazwyczaj po grzybowej.. :)
03-12-2009 21:01
~hallucyon

Użytkownik niezarejestrowany
   
Ocena:
+6
Nie widzę powodu, dla którego zwolennicy i przeciwnicy WFRP3 mieliby sobie tak skakać do gardeł, jak to niektórzy uczynili wyżej. Ten, komu nowa gra się spodoba, będzie grał; ten, komu nowa gra nie przypadnie do gustu, nie będzie grał i basta! Ja, na przykład, nie mam zamiaru grać w trzecią edycję, ale nie wyprawiam się z tego powodu na krucjatę przeciw tym, którzy wkroczą - czy to po raz pierwszy, czy to ponownie - w Stary Świat, mając na podorędziu produkty Fantasy Flight Games. Przecież, summa summarum, chodzi o to, by jak największa rzesza ludzi zauroczyła się naszym ukochanym Starym Światem, czyż nie? Jeśli w chwili obecnej jest to możliwe tylko dzięki produktom Fantasy Flight Games, nie widzę powodu, by tak właśnie miało nie być.
03-12-2009 22:40
Anioł Gniewu
   
Ocena:
0
hallucyon - autocytat "Jeśli chodzi o nowego warhammera nie jestem już aż tak krytyczny - uświadomiłem sobie, iż przeskakując wdzięcznym susem ponad suwakiem napięć przedmiesiączkowych drużyny i innymi wynalazkami nowej mechaniki, nowy warhammer to STARY WARHAMMER! Będą nowe kampanie, przygody, opisy potworów i niezwykłych miejsc." To nie jest chyba wezwanie do krucjaty przeciw FFG?
A skakanie do gardeł to chyba za wiele powiedziane - no może Chaos Spawn przegiał ociupinkę z hemoroidami, ale to raczej skakanie do.. tyłka! Sam nie zamierzam na nikogo naskakiwać ani NADskakiwać nikomu! ;))
03-12-2009 22:53
644

Użytkownik niezarejestrowany
    @Chaos Spawn
Ocena:
+1
Nie znam zadnego krolika. Chyba ze Bugsa, ale to nie znajomy, to swiety mojej religii!

A poza tym - nie ma problemu. Po prostu czasem warto wazyc slowa :) I po prostu nie wydaje mi sie, ze wszyscy chwalacy sa powiazani z tymi firmami - niektorzy po prostu moga lubic te gre. Mnie strasznie, ale to strasznie nie pasuje mechanika z 3. Owszem, jest lepsza niz z poprzednich, ale to nie znaczy, ze ma mi pasowac. Za to podoba mi sie to, jak opisany jest tam swiat.

hallucyon - swiete slowa :)
03-12-2009 23:11
Fungus
   
Ocena:
+6
-1 dla frustratow z teoria spiskowa
04-12-2009 10:04
~Chaos Spawn

Użytkownik niezarejestrowany
   
Ocena:
0
-2 dla naiwnych Grzybów
04-12-2009 12:41
~Chaos Spawn

Użytkownik niezarejestrowany
   
Ocena:
0
Anioł Gniewu - teraz rozumiem dlaczego goni Cię do kibelka po Grzybowej... ;))
04-12-2009 12:45
sskellen
   
Ocena:
+5
Prozaicznie się wypowiem: kupię, pogram i wtedy powiem czy to fajne czy nie. Ot tak po prostu i cieszę się, ze stary świat żyje i nie odszedł do lamusa jak wiele systemów mojej młodości.
04-12-2009 13:47

Komentowanie dostępne jest po zalogowaniu.

ZAMKNIJ
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.