» Ostatni żubr

Ostatni żubr

Dodał: Maciej 'Repek' Reputakowski

Ostatni żubr
7.00
7
Ocena użytkowników
Średnia z 1 głosów
-
Twoja ocena
Mają na liście życzeń: 0
Mają w kolekcji: 1
Obecnie czytają: 0

Dodaj do swojej listy:
lista życzeń
kolekcja
obecnie czytam
Tytuł: Ostatni żubr
Scenariusz: Tomasz Samojlik
Rysunki: Tomasz Samojlik
Wydawca: Zakład Badania Ssaków Polskiej Akademii Nauk
Data wydania: listopad 2009
Liczba stron: 96
Format: 16,6x23,8 cm
Oprawa: miękka
Papier: offsetowy
Druk: czarno-biały
Cena: 16 zł

Jest rok 1919. Polska ledwie co odzyskała niepodległość, a wraz z nią - Puszczę Białowieską. Do Białowieży przybywa jeden z najwybitniejszych polskich przyrodników – profesor Władysław Szafer. Ma sprawdzić, w jakim stanie Puszcza przetrwała ponad wiek carskich rządów i okres rabunkowej gospodarki niemieckiej podczas I wojny światowej. Zastaje ponury obraz: spalone wsie, wyniszczone lasy i ostatni żubr zabity ręką kłusownika... Czy jednak na pewno ostatni? Przecież ocalał jeden mały żuberek, który nie dość, że jeszcze nie ma imienia, to niewiele wie o samodzielnym życiu w lesie. W poszukiwaniu innych żubrów wyrusza do legendarnego Serca Lasu. Nie domyśla się nawet, jak ważną rolę przyjdzie mu odegrać w rozgrywce, której stawką jest los Puszczy... Źródło: Tomasz Samojlik

Źródło: Strona Zakładu Badania Ssaków Polskiej Akademii Nauk

Galeria

Zobacz wszystkie »
Tagi: Tomasz Samojlik | Ostatni żubr


Czytaj również

Wywiad z Tomaszem Samojlikiem
Obawiam się, że i tym razem nie oprę się pokusie dodania do komiksu przypisów...
Ostatni żubr
Dobrze jest posiedzieć przy żubrze
- recenzja
Wywiad z Tomaszem Samojlikiem
Powrót Samojlika
Ryjówka przeznaczenia #3: Powrót rzęsorka
Niby to samo, ale nadal idealne
- recenzja
Ryjówka Przeznaczenia (wyd. II)
Co tam w trawie piszczy?
- recenzja

Komentarze


Jeszcze nikt nie dodał komentarza.

Komentowanie dostępne jest po zalogowaniu.


ZAMKNIJ
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.