» Blog » Smuteczek recenzenta
05-08-2016 17:27

Smuteczek recenzenta

W działach: Komiksy, Polter | Odsłony: 445

Sprawa wygląda następująco:

Kilka miesięcy temu zrobiłem parę recenzji dla Poltera - głównie komiksów, ale także jednego serialu animowanego. Do dnia dzisiejszego ukończono prace redakcyjne tylko nad jedną recenzją, która zresztą nie została opublikowana, choć edytor uważa, że już można by ją było opublikować. 

Nie wiem, czemu to wygląda jak wygląda. Teoretycznie moje recenzje mogą być po prostu brzydkie i złe, ale wtedy należałoby je wykasować a mnie o tym poinformować. Obecnie nic takiego nie ma miejsca i żyję w niepewności pod tym względem. Kontaktu z szefem działu komiksowego praktycznie nie ma, wysłałem mu dwa PW i jednego maila jakiś czas temu - oczywiście nie odpowiedział. Wątpię, by wszystkie moje recenzje były złe, oczywiście, jestem gotów nad nimi pracować, ale mam wrażenie, że nikt inny tego zrobić nie chce. Najbardziej mi żal Gwałtu Ms Marvel, bo to dobry i feministyczny tekst, a został tak samo olany jak i inne moje* prace. 

Ogólnie mi smutno bo poświęciłem trochę mojego czasu i chciałem coś opublikować na Polterze, a jestem traktowany jak powietrze. W dziale RPG nigdy mi się taka sytuacja nie zdarzyła, a tu... :/

*Kiedy piszę "moje" to w tym kontekście mam na myśli "moje tłumaczenie" a nie "moje autorstwo" - myślę, że warto to podkreślić.

1
Notka polecana przez: Eliash
Poleć innym tę notkę

Komentarze


gacoperz
   
Ocena:
+3

Załóż bloga albo fanpejdż i publikuj niezależnie. Promuj się w aktywnych społecznościach na portalach społecznościowych itp Nie trać czasu tam, gdzie Twoje teksty wiecznie leżą w poczekalni, bo najwyraźniej nikt już nie dba o płynność publikowania.

05-08-2016 17:31
TO~
   
Ocena:
+4

Zmień pracę i weź kredyt
 

05-08-2016 17:46
Bakcyl
   
Ocena:
+2

Zmień pracę i weź kredyt

 

Chyba znajdź pracę...

05-08-2016 19:28
Draker
   
Ocena:
+1

Kaworu, Mały Dan, który wcześniej fajnie dział komiksowy prowadził ostatnio zaczął pracować praktycznie na dwa etaty i niestety nie starcza mu czasu na doglądanie strony. Sorry, że tak wyszło. Kombinujemy czy uda się znaleźć kogoś, kto go zastąpi lub ewentualnie jakoś go odciążyć, aby mógł się skupić na najważniejszych kwestiach w dziale. W międzyczasie spróbuj napisać do Gowera, który może pomóc Ci z dokończeniem publikacji (dodaj mnie jako drugiego adresata, jak będziesz pisał).

05-08-2016 20:09
lastname
   
Ocena:
+2

@TO: może znajdź sobie dziewczynę i ożeń się jak to redaktorzy tu zalecają ?

@Draker: Dział Warhammera też już chyba nie działa, ostatnia aktualizacja jest z grudnia. 

06-08-2016 10:21
Bakcyl
   
Ocena:
0

Kaworu ma chłopaka i furkę.

06-08-2016 12:50
134694

Użytkownik niezarejestrowany
   
Ocena:
+1

No więc dobrze byłoby to zmienić. Jak się nie chce żenić, to zawsze pozostaje celibat (sam praktykuję, polecam).

06-08-2016 14:41
Kaworu92
   
Ocena:
0

Drogi Drakerze :)

No okej, rozumiem, ale jak pisałem kiedyś do Gowera w tej sprawie to polecił mi, bym wysłał PW Małemu Danowi xD Troszkę to... biurokratyczne? :P 

Nie wiem też co z moją recenzją Oban Star Racers, to w dziale filmowym gdzie teoretycznie takich problemów nie powinno być, a mimo to recenzja też czeka x miesięcy :/

06-08-2016 14:47
Draker
   
Ocena:
+1

Może to było jeszcze w czasie, gdy Mały Dan teoretycznie był dostępny i Gower myślał, że wystarczy mu tylko przypomnieć o sprawie. 

Dla Pana A.: rozmawianie o sprawach serwisu, publikacji itp. to nie jest komentowanie działań moderatora. Moderator zajmuje się moderacją komentarzy/forum, a nie prowadzeniem działu.

06-08-2016 15:53
Kaworu92
   
Ocena:
0

No być może :)

06-08-2016 16:05
Bakcyl
   
Ocena:
+3

No więc dobrze byłoby to zmienić. Jak się nie chce żenić, to zawsze pozostaje celibat (sam praktykuję, polecam).

 

No i widać, że ci to na dobre nie wychodzi...

06-08-2016 16:29
Venomus
   
Ocena:
0

Wait....czy to znaczy, ze dział komiksowy na Poltku jest bezbronny i czeka na abordaż? Hmm...

07-08-2016 06:34
earl
   
Ocena:
0

A reflektujesz na posadę jego kapitana?

07-08-2016 07:08
Bakcyl
   
Ocena:
0

Masochizm: Level hard

07-08-2016 08:51
Venomus
   
Ocena:
+1

Jeżeliby zmarginalizować polsko-frankońsko-skośnookie elementy a skupić się na czysto peleryniarsko-majciarskich aspektach... Yeah, czemu nie.

08-08-2016 03:22

Komentowanie dostępne jest po zalogowaniu.

ZAMKNIJ
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.