string(15) ""
» Blog » Nie ufaj recenzjom – Generator pozytywnych recenzji
16-09-2021 09:11

Nie ufaj recenzjom – Generator pozytywnych recenzji

W działach: Recenzje | Odsłony: 284

Nie ufaj recenzjom – Generator pozytywnych recenzji
Wychodząc naprzeciw zapracowanym recenzentom, stworzyliśmy generator pozwalający w łatwy, szybki, przyjemny i darmowy sposób wypluć recenzję dowolnego produktu erpegowego. Nawet takiego, którego nie czytaliście, co pokazaliśmy wczoraj w fejkowej recce "The Wild Beyond the Witchlight", którego premiera ma miejsce dopiero w najbliższą środę.

Choć generator jest żartem, wychodzą z niego (przy odrobinie kreatywności) teksty w stylu, który jest obecny w Internecie. Dla kogoś, komu obca jest uczciwość względem czytelnika, a chce zadbać wyłącznie o dobre relacje z wydawcami, napisanie pozytywnej recki zajmuje wielokrotnie mniej czasu, niż przeczytanie podręcznika, jego przeanalizowanie, przemyślenie wniosków z tej analizy i napisanie albo nagranie rzetelnej recenzji.

Uważajcie na recenzje. Nie ufajcie recenzentom.

Link do fejkowej recki - http://abcrpg.pl/2021/09/15/nie-ufaj-recenzjom-recenzja-the-wild-beyond-the-witchlight/

Link do generatora - http://abcrpg.pl/2021/09/16/nie-ufaj-recenzjom-generator-pozytywnych-recenzji/(otworzy

Komentarze

Autor tego bloga samodzielnie moderuje komentarze i administracja serwisu nie ingeruje w ich treść.

AdamWaskiewicz
   
Ocena:
+2

Polecam. Bardzo polecam. Jak mógłbym nie polecić?

16-09-2021 20:27
Henryk Tur
   
Ocena:
0

Co polecasz, skoro przed linkami przeglądarka ostrzega?

16-09-2021 21:06
AdamWaskiewicz
   
Ocena:
+1

Twoja może ostrzega, moja ma zaufanie do Enca.

16-09-2021 21:48
Henryk Tur
   
Ocena:
0

Strona jest na HTTP, nie na HTTPS. To zawsze ryzyko.

17-09-2021 10:03
AdamWaskiewicz
   
Ocena:
+3

Przeczytałem jeszcze raz tekst, przemyślałem sprawę, i naszły mnie poważne wątpliwości. Czy aby nie za dużo wymagasz? Nie od recenzentów, oczywiście - oni dostają podręczniki za friko, to niech się męczą, szubrawcy, ale od czytelników.

trzeba samodzielnie napisać choć po jednym zdaniu na temat każdego rozdziału podręcznika – idealnie po 3-4 zdania, mogą być skopiowane z wprowadzenia (często w pierwszym rozdziale jest taki opis) albo z blurba; w ostateczności oprzeć się na spisie treści albo tekstach innych recenzentów

Przecież jak systemowa podstawka standardowo ma te kilkanaście rozdziałów, razy 3-4 zdania, to robi się z tego kilkadziesiąt zdań, a kto ma czas na czytanie takich kobył, przecież czytelnik nie poświęci pół dnia żeby zapoznać się z jakąś tam recenzją.

Czy nie lepiej zamiast tego napisać ogólnie, dlaczego gra jest fajna i warto po nią sięgnąć, skupić się na charakterystycznych mocnych stronach (najlepiej jednej, w końcu nie ma się co rozdrabniać i grzęznąć w szczegółach). Można grać wiedźminem, można grać kucykiem, można grać wampirem, można zostać pożartym przez Obcego, można oszaleć widząc Cthulhu - to jest clou konkretnych systemów, co tam kogo obchodzi, jakimi kostkami się turla, albo z jakich klocków składa postać. Przecież dobry MG i tak zhouserulsuje, a nie ma co mącić czytelnikom w głowach. 

17-09-2021 20:07
Kaworu92
   
Ocena:
+1

Oj, Adamie, te Twoje poczucie humoru :D

17-09-2021 20:16
Enc
   
Ocena:
+1
@Adam:

Oczywiście masz rację! Dlatego napisałem, że streszczenie trzeba przygotować tylko w przypadku dłuższych recenzji. :)
17-09-2021 21:20
Aesthevizzt
   
Ocena:
0

@Enc

A będzie "Generator negatywnych recenzji"? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

01-10-2021 19:24

Komentowanie dostępne jest po zalogowaniu.