Hiromu Arakwa

Noty

Silver Spoon #09

08-12-2017 23:44 | Komentarze: 0
Jest przeszłość, od której uciekliśmy. Jest teraźniejszość, w której się staramy. Krowie mleko – ktoś doi odchowaną przez siebie krowę, a ktoś inny je potem przewozi. Co w przyszłości da Hachikenowi i jego kolegom nauka mleczarstwa? Jednak nie można patrzeć w przód bez zmierzenia się z tym, co było, i to właśnie będzie musiał zrobić Hachiken.

Silver Spoon #10

08-12-2017 23:44 | Komentarze: 0
„Jaki Nowy Rok, taki cały rok”. trzeba przyznać, że stare powiedzenia kryją w sobie wiele mądrości. Uczniowie techniku spędzają Sylwestra jedząc makaron soba, a Nowy Rok witają ze świeżo ubitymi ciastkami mochi, wszystko to oczywiście robione na miejscu, w Ezono! W międzyczasie Hachiken rozmyśla nad tym, kim byli jego przodkowie i nad tym, ile on sam jest wart… Mało? A może jednak całkiem sporo?

Silver Spoon #11

08-12-2017 23:44 | Komentarze: 0
Już niedługo wiosna, zbliża się więc dzień, w którym będzie trzeba opuścić internat i swoje łóżko, w którym zmęczone ciało zapadało się niczym w błoto… Stołówkę, która napełniała opustoszały po praktykach i klubowych zajęciach żołądek… Przyjaciół,z którymi lepiej lub gorzej się dogadywaliśmy… I do tego liczne, wspaniałe wspomnienia… Ten rok w Ezono był bogaty w smak.

Silver Spoon #12

08-12-2017 23:44 | Komentarze: 0
Nie znosiłem ludzi mówiących o swoich marzeniach. Wkurzali mnie ci, którzy mieli w życiu cel. Nienawidziłem siebie za to. Ale teraz jest inaczej. Rok, który spędziłem na północnym odludziu… nie robiłem tego dla szpanu. Zacząłem sobie uświadamiać, co jest dla mnie ważne. Chcę się dowiedzieć, jak bardzo wydoroślałem po tej srogiej zimie. Najważniejsze pytanie to: jak bardzo Hachiken zmienił się przez ten czas? Jak przełoży się to na jego życie?

Silver Spoon #13

02-02-2018 18:41 | Komentarze: 0
Krowy, świnie, kury… Żeby je właściwie wyhodować, potrzeba czasu. Ziemniaki, szparagi, grzyby shitake… Ktoś musi włożyć wysiłek w ich uprawę. Czy hodowani w Technikum Rolniczym w Oezo Hachiken i spółka stali się już smaczni? Czas na danie główne.