» Blog » Groszkotto
17-09-2013 15:43

Groszkotto

W działach: Kuchnia | Odsłony: 172

Składniki

 

2 woreczki ryżu

1 puszka groszku

4 łodyżki selera naciowego

garść mięty

garść tymianku

100 gramów szpinaku

1 łyżeczka oregano

szczypta gałki muszkatołowej

1 cebula

1 ząbek czosnku

1 łyżka śmietany

1 kostka rosołowa

szczypta pieprzu

 

1) Pokroić drobno cebulę, seler i czosnek. Szpinak i zioła posiekać.

2) Na patelni zeszklić cebulę i czosnek. Dodać szpinak i seler. Podsmażyć do miękkości.

3) Zalać połową litra wody. Dodać ryż, groszek, zioła i przyprawy. Gotować 20-30 minut. Jeśli wchłonie zbyt wiele wody trochę jej dolać.

4) Domieszać śmietanę. Zdjąć z ognia.

1
Notka polecana przez: Jade Elenne
Poleć innym tę notkę

Komentarze


Gniewko
   
Ocena:
+2

A co z groszkiem???

17-09-2013 21:43
zegarmistrz
   
Ocena:
0

Poprawione. Dodajemy w trzecim punkcie.

17-09-2013 22:39

Komentowanie dostępne jest po zalogowaniu.

ZAMKNIJ
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.