string(15) ""
» Blog » "Emigracja" Malcolm XD - recenzja [ILDS]
06-05-2021 16:58

"Emigracja" Malcolm XD - recenzja [ILDS]

W działach: I libri di Simone | Odsłony: 109

Na moim blogu książkowym właśnie opublikowałem kolejną recenzję. Tym razem jest to Emigracja Malcolma XD.

1
Notka polecana przez: Aesthevizzt
Poleć innym tę notkę

Komentarze


Aesthevizzt
   
Ocena:
+1

Wędkarstwa a nie rybactwa. Popraw, bo jeszcze jakiś fanatyk dopadnie ;)

https://www.youtube.com/watch?v=ufFAid8JaW0

Pod koniec 2017 pojawił się film na podstawie tej pasty z udziałem Piotra Cyrwusa, Marianem Dziędzielem i Dariuszem Kowalskim.

I pamiętaj, że: SZCZUPAK TO JEST KRÓL WODY JAK LEW JEST KRÓL DŻUNGLI!

06-05-2021 21:43
Tiszka
   
Ocena:
+1

I teraz OLX pomogło wyprodukować 6-odcinkowy serial na kanwie :D 

07-05-2021 11:44
Kaworu92
   
Ocena:
0

Jak rozumiem, nie mówi się rybactwo?;-) Nie wiem, to nie moje hobby... xD

07-05-2021 12:55
Aesthevizzt
   
Ocena:
0

@Tiszka

O tego nie wiedziałem. Jak się nazywa i gdzie można go obejrzeć?

@Kaworu92

Rybactwo to profesjonalna hodowla i połowy na dużą skalę, a wędkarstwo to amatorskie (hobbystyczne) łowienie ryb.

07-05-2021 22:36
Tiszka
   
Ocena:
+1

@Aesthevizzt Zaskakująco jest na YouTube i zaskakująco nazywa się "Fanatyk. Historia prawdziwa" xD 

08-05-2021 00:28
Exar
   
Ocena:
0

https://www.youtube.com/watch?v=ufFAid8JaW0

Łooo, nie wiedziałem, że audiobooka z tego zrobili (filmik kiepski, jednak koment był najlepszy, bo naturalny).

08-05-2021 07:34
Aesthevizzt
   
Ocena:
0

@Tiszka

A fakt, jakiś czas temu widziałem na wykopie, ale nie zauważyłem, że zrobili tego całą serię. Dzięki :) OLX umie marketing :)

 

@Exar

W sumie to nie do końca audiobook. Pasta o wędkarzu, leczo i wiele innych powstawały anonimowo i krązyły po internetach (często jedna pasta była przerabiana po kilka(naście) razy. Jakiś gościu działający pod pseudonimem "pastalektor" stworzył kanał na YT, na który wrzucał  czytane przez siebie pasty. W pewnym momencie nie spodobało się to podludziom z karachana (w teorii miał być to polski odpowiednik 4chana, w praktyce zrobił się z tego ściek dla różnej maści zawistnej patologii umysłowej), że ktoś "żeruje" na ich twórczości, wieć zaczęli gościa stalkować, więc facet skasował kanał (była tam coś ok 900 nagrań) i wszystkie strony społecznościowe 2 lata temu. Teraz po internetach krążą tylko resztki kopii jego twórczości.

Możliwe, że z tego samego względu Malcolm XD działa pod pseudonimem (chociaż równie dobrze mogą sobie wyobrazić taką sytuację, że jakiś przedsiębiorczy Janusz przywłaszczył sobie prace jakiegoś anona/anaów i robi teraz na tym hajs).

Film Fanatyk wg mnie  wyszedł dobrze, bo nadał paście jakaś większą głębię i  dodał w miarę sensowne zakończenie. Poza tym sporym sukcesem był namówienie kilku znanych aktorów (Piotr Cyrwus, Marian Dziędziel, Darek Kowalski) do występu w tej produkcji.

Wariacja pasty o wędkarzu z Morrowindem w tle: https://www.wykop.pl/wpis/57384627/moj-stary-to-fanatyk-modow-do-morrowinda-pol-dysku/ xD

 

09-05-2021 10:33

Komentowanie dostępne jest po zalogowaniu.