Pamięć zwana imperium
string(15) ""
» Blog » Dwory Końca Świata - opinie?
18-07-2015 15:49

Dwory Końca Świata - opinie?

W działach: RPG | Odsłony: 918

Hej!

Dostałem z Poltera Dziedzictwo Imperium: Dwory Końca Świata jako podręcznik do recenzji. Jestem już na jakiejś 170 stronie, a podręcznik ma 260, ale nie o tym chciałem. Chciałem Was zapytać - znacie ten system? Przeczytaliście? Graliście w niego może? Jakie są wasze opinie i uwagi do systemu?

Przyznam szczerze, nie jestem zachwycony Dworami, po prawdzie to chyba najgorsza podstawka do systemu RPG jaką w życiu czytałem, ale ciężko mi powiedzieć czy to prawda obiektywna, czy tylko moja opinia. Chciałbym zasięgnąć Waszych uwag zanim zacznę pisać recenzję. 

Komentarze


Enc
   
Ocena:
0
Za każdym razem kiedy pojawia się argument o grze przed recką erpega piorun masakruje młodego nerda.
22-07-2015 16:11
Kaworu92
   
Ocena:
0

To nie tak, że mi się nie chce, to tak, że:

1. Nie mam z kim.

2. Nie widze potrzeby

:P

24-07-2015 12:07
jakkubus
   
Ocena:
+1

2. Nie widze potrzeby

Aha, czyli to po prostu problemy ze wzrokiem? :P

24-07-2015 12:38
Headbanger
   
Ocena:
+2

Ale darmowy podręcznik za 70zł to sie przytuliło. Znasz taką frazę jak "być odpowiedzialnym za coś..."? Albo termin: takt?

24-07-2015 14:19
Kaworu92
   
Ocena:
0

@Head:

W ciągu ostatniego tygodnia już 3 albo 4 raz po mnie jedziesz. Mogę wiedzieć jaki masz ze mną problem?

Jestem odpowiedzialny, jak tylko skończę czytać podręcznik na Polterze pojawi się recenzja, więc...?

I akurat jako jedno z większych meanie jakie znam nie wyskakuj mi tu proszę z taktem, bo sam nie masz go za grosz. 

24-07-2015 14:39
earl
   
Ocena:
0

Zgadzam się z Kaworu. Nigdy i nigdzie nie napisał, że nie opublikuje recenzji, więc nie wiem, w czym problem? Sądząc z tego, co napisał na blogu, to wkrótce skończy podręcznik i zabierze się za pisanie. Insynuowanie, że jest złodziejem, bo zabrał podręcznik i nie wywiązuje się z obowiązku recenzenckiego uważam za obrzydliwe.

24-07-2015 15:12
L. Norec
   
Ocena:
+2

W ciągu ostatniego tygodnia już 3 albo 4 raz po mnie jedziesz. Mogę wiedzieć jaki masz ze mną problem?

To nie problem. To styl życia.

24-07-2015 15:18
Kaworu92
   
Ocena:
0

Heh, możliwe :P

24-07-2015 15:48
Headbanger
   
Ocena:
+2

Earl ty to w ogóle w tematach erpegowych nie powinieneś zabierać głosu powiedzmy sobie szczerze. Jednak tak samo jak Xellos nie powiedział, że nie opublikuje recenzji ja nigdy nie nazwałem go złodziejem, idź wkładać słowa w usta ludziom gdzie indziej. Powiem więcej, kontekst mojej wypowiedzi raczej wyklucza tezę o nazywaniu kogoś "złodziejem", jak już to "cwaniaczkiem". Zaś ja owo domniemane cwaniactwo uważam za obrzydliwe (i o smaku cebuli).

Xellos, nie mam z tobą problemu, ani z nikim innym. Mam natomiast problem z tym co mówisz ostatnio i jaką postawę reprezentujesz. Nazywa się to krytyką i warto rozważyć z czego wynika i co za nią się kryje.

24-07-2015 15:54
Kaworu92
   
Ocena:
0

Mój drogi, jak krytyka to konstruktywna - sorry, ale w tym co odstawiasz widze trolling, a nie konskruktywną krytykę. Proszę, zacytuj fragment Twojej wypowiedzi który był krytyką konstruktywną. 

24-07-2015 16:01
Headbanger
   
Ocena:
+1

Jest w twoim drugim wątku. Tak. Masz dwa.

A wcześniej po konstruktywnej krytyce zacząłeś się uczyć rozróżniać państwa... (inny temat).

24-07-2015 16:03
Kaworu92
   
Ocena:
0

...

Nie było ŻADNEJ konstruktywnej krytyki z Twojej strony, teraz ośmieliłeś się mnie nazwać "cwaniaczkiem" a Twój post powyżej był TROLLINGIEM a nie konstruktywną krytyką. 

[komentarz moderowany - Agrafka]

24-07-2015 16:11
Headbanger
   
Ocena:
0

Jeszcze nie ale rozważa iść na studia zaoczne.

Ok. Było zabawnie, moje zdanie jest skonkretyzowane i pokrywa się z chociażby drachem, XLsem i oddtailem. To, że dla ciebie to nie jest konstruktywne, nie znaczy, że nie jest. Powiem wprost, pewien profesjonalizm i uczciwość wymaga by odpowiednio zająć się medium, które się recenzuje. Chyba, że chodzi o fejm i blogaska w necie... w sumie po co ja się powtarzam? I tak zdyskredytujesz tę opinię jako bezwartościową, bo po prostu ci nie pasuje.

24-07-2015 16:34
earl
   
Ocena:
0

@ Headbanger

Jak na razie to gadasz bez ładu i składu. I jeśli już, to sam powinieneś się zamknąć, bo nic sensownego w tej dyskusji nie wnosisz.

[komentarz moderowany - Agrafka]

24-07-2015 16:38
Headbanger
   
Ocena:
0

Ja przynajmniej drogi earlu naprawdę wiem o czym mówię.

24-07-2015 16:39
Kaworu92
   
Ocena:
0

Head:

Gdybyś nie zaczał swoich wypowiedzi w tym temacie od trollingu i nazwaniem mnie "cwaniaczkiem" to może bym z Tobą porozmawiał. Najpierw jednak zaczałęś trollować, teraz nagle zebrało Ci się dyskusję, tak? A może teraz to ja nie chcę z Tobą debatować, huh?

24-07-2015 16:40
Headbanger
   
Ocena:
+1

Oczywiście, że nie chcesz, bo moje zdanie (znowu) jest ci nie po drodze, zaś argumentów przeciw nie masz żadnych. Tak jak wtedy u Agrafki.

24-07-2015 16:42
Adeptus
   
Ocena:
+2

Jak kogoś nie interesuje moje zdanie (a czemu miałoby interesować), niech nie czyta.

Headdbanger, nie masz racji, że Earl nie powinien się wypowiadać, bo on się ustosunkował do kwestii "odpowiedzialności i taktu", a nie do jakichś kwestii czystoerpegowych...

Co nie zmienia faktu, że reakcja Earla jest przesadna, bo przecież Headbanger faktycznie nie nazwał Kaworu złodziejem, ani nie insynuował, że nim jest. Earl na ogół jest jedną z rozsądniejszych osób i na ogół (przynajmniej częściej, niż większość innych userów) pisze mądrze... Ale jak już zdarza mu się wypowiedzieć jakieś nietrafione stwierdzenie i ktoś mu to wytknie, to strasznie łatwo się obraża.

24-07-2015 16:47
Kaworu92
   
Ocena:
0

"Tak jak wtedy u Agrafki" tak i teraz jesteś trollem. Nie widze powodu, dla którego powinienem się taplać z Tobą w Twoim bajorku. Dziękuję, jeśli o mnie chodzi to koniec dyskusji. 

[komentarz moderowany - Agrafka]

24-07-2015 16:48
Headbanger
   
Ocena:
+1

Żeby dyskusja się skończyła, musiałbyś ją najpierw podjąć. I to bez tych marnych tekstów o penisach/głupich trollach. Jak na razie wygląda na to, że trolling się zaczyna wtedy kiedy jakieś działanie zostaje niepochlebnie zopiniowane. I tutaj wracamy do tego co mówiłem o fejmach i blogaskach w necie.

@Adeptus to był przytyk do tego, że earl nigdy nie grał w RPG. Reszta w sumie się zgadza.

24-07-2015 16:50

Komentowanie dostępne jest po zalogowaniu.