» Blog » "Droga królów" Brandon Sanderson - recenzja [ILDS]
11-10-2020 14:38

"Droga królów" Brandon Sanderson - recenzja [ILDS]

W działach: I libri di Simone | Odsłony: 170

Właśnie opublikowałem swój pierwszy tekst na moim blogu książkowym I libri di Simone – recenzję  Drogi królów Brandonsa Sandersona. 

Z tekstem można się zapoznać pod tym linkiem.

Mam nadzieję, że się Wam spodoba ;-)

0
Nikt jeszcze nie poleca tej notki.
Poleć innym tę notkę

Komentarze


jakkubus
   
Ocena:
0

Bez obrazy, ale strasznie oczojebny ten twój blog. Takie jaskrawe kolory są męczące i raczej nie zachęcają zbytnio do czytania.

20-10-2020 19:23
Kaworu92
   
Ocena:
0
Mi się podoba...? XD :)

Ale serio, nie można zmienić na WP CSS jak jest darmowa wersja (chyba?), więc zrobiłem wszystko tak, żeby pasowało pod kolor linków. Poza obrazkami wszelka "oczojebnosc" to kwestia szablonu.

Szablon zaś wybrałem, bo miał ładny układ i koncentrował się na tekście :)
21-10-2020 01:51
Tiszka
   
Ocena:
0

Nie są jaskrawe, wygląda to... no ok, jeśli lubi się "wyblakłości". Imo Szymon, przyciemnij lekko tło i tekst, żeby się lepiej czytało i jazda. Nie musi być pod kolor linków ;) 

Układ jest spoczko!

21-10-2020 22:18
Kaworu92
   
Ocena:
+1

Droga Tiszko - co rozumiesz przez "tło"? Tło bannera? Kontrast tekstu na stronie? Coś jeszcze innego?

I'm lost... xD

EDIT: Okej, zrobiłem wstępne obramowanie tekstu i serduszek na 1px i o ile obramowanie serduszek jeszcze, o tyle tekst to niestety nieestetyczna pomyłka : <

21-10-2020 22:32
Tiszka
   
Ocena:
0

Tło strony, to łososiowe - miałeś pastelowe dość tło i nie czarne, a szarawe czcionki i nie do końca wyraźnie się to czyta jako całość :) 

Generalnie rozumiem, czemu wielu osobom może nie podpasować całość (estetycznie). Imo jako że masz sporo tekstu na blogu, kładź nacisk na wyraźność tegoż - daj odrobinę ciemniejsze literki, dorzuć jakieś nagłówki i/lub grafiki (okładki książek są prawnie jako ilustracja recenzji, fanarty przy zaznaczeniu autorstwa i w miarę możliwości licencji też) i będzie spoko :) 

22-10-2020 03:09
Kaworu92
   
Ocena:
0

No właśnie nie chciałbym wrzucać żadnych zdjęć i skoncentrować się tylko na tekście :-P

I mówiąc o czcionkach masz na myśli tekst na stronie? Hm... gdybym miał dostęp do CSS, to dałoby radę coś z tym zrobić, ale tak...? Hm... Będę musiał się troszkę rozejrzeć, może można to jakoś zmienić?

EDIT: Eh, niestety, trza mieć premium xD

23-10-2020 18:05
Tiszka
   
Ocena:
0

Powinieneś na darmowym móc wybrać kolor czcionki. Masz chyba ten sam szablon WP co ja - spokojnie można wybierać kolorki :) 

24-10-2020 02:41
Kaworu92
   
Ocena:
0

Ale jak? Jak mówię, CSS jest zablokowany jeśli nie mam premium. 

Znaczy, nie twierdzę, że nie masz racji, ale wydaje mi się, że sprawdziłem wszystkie opcje... hm...dobra, sprawdzę raz jeszcze, co mi szkodzi xD

EDIT: Okej, sprawdziłem. W fontach mogę wybrać tylko rodzaj czcionki, ale nie kolor, CSS jest zablokowane. To wyczerpuje moim zdaniem wszystkie opcje.

Jeśli znasz jakiś sposób, możesz się ze mną podzielić ;-)

24-10-2020 14:53

Komentowanie dostępne jest po zalogowaniu.