11-07-2013 23:23
Żebra z grilla po mojemu
W działach: Kuchnia | Odsłony: 59
Kup lub zdobądź na orkach:
Składniki:
1 kilogram żeberek wieprzowych
2 łyżeczki octu winnego
1/4 butelki sosu sojowego ciemnego Tao-Tao
1/4 małej butelki sosu do barbekju
1/4 małej butelki keczapu
4 łyżeczki cukru (można dać miodu)
4 centymetry imbiru
2 do 4 ząbków czosnku
(wszystkich składników można więcej)
1) Żeberka podziel na pojedyncze żebra.
2) Czosnek i imbir obrać. Posiekać bardzo, bardzo drobniutko.
3) Wszystkie płyny, proszki, smarowidła i przyprawy wrzucamy do brytfanki. Mieszamy, mieszamy, mieszamy, mieszamy, aż wyjdzie jednorodna masa.
4) Dodajemy żeberka. Obtaczamy je w smarowidle.
5) Wstawiamy do lodówki (nie do zamrażalnika) na noc.
6) Zapalamy grill. Grillujemy, aż będzie nam się wydawało, że dobre. My grillowaliśmy za długo i na za niskiej półce, więc nam się trochę zwęgliły, ale i tak były dobre.
Składniki:
1 kilogram żeberek wieprzowych
2 łyżeczki octu winnego
1/4 butelki sosu sojowego ciemnego Tao-Tao
1/4 małej butelki sosu do barbekju
1/4 małej butelki keczapu
4 łyżeczki cukru (można dać miodu)
4 centymetry imbiru
2 do 4 ząbków czosnku
(wszystkich składników można więcej)
1) Żeberka podziel na pojedyncze żebra.
2) Czosnek i imbir obrać. Posiekać bardzo, bardzo drobniutko.
3) Wszystkie płyny, proszki, smarowidła i przyprawy wrzucamy do brytfanki. Mieszamy, mieszamy, mieszamy, mieszamy, aż wyjdzie jednorodna masa.
4) Dodajemy żeberka. Obtaczamy je w smarowidle.
5) Wstawiamy do lodówki (nie do zamrażalnika) na noc.
6) Zapalamy grill. Grillujemy, aż będzie nam się wydawało, że dobre. My grillowaliśmy za długo i na za niskiej półce, więc nam się trochę zwęgliły, ale i tak były dobre.
8
Notka polecana przez: Agrafka, de99ial, dzemeuksis, Gotlib, Jade Elenne, Krakonman, Sznurek44, whitlow
Poleć innym tę notkę